login nlende

Voordelen van hydrocultuur

Voordelen

Ja, in aanschaf zijn hydroplanten wel wat duurder dan grondplanten, maar dat verschil verdient u met het onderhoud terug. De onderhoudskosten zijn laag en onze hydroplanten zijn sterk: ze hebben een lange levensduur.

En zo zijn er meerdere voordelen die de prijs compenseren.

Er pleit veel in het voordeel van hydroplanten:

Qua onderhoudskosten bespaart u het dubbele
Een hydrocultuurplant hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat er maar twaalf keer per jaar iemand langs hoeft te komen om de planten op de werkplek te onderhouden. Bij planten op aardecultuur (potgrond) is dat gemiddeld vijfentwintig keer.

Supergezonde, mooie planten
De plantenvoeding is zodanig afgestemd dat de plant lang mooi en gezond blijft.
Bijsturen kan altijd.

Zekere zorg, nooit meer gissen
Bij potgrond is het gissen hoe het met de plantenvoeding is gesteld, maar bij hydroteelt weet u dat precies. Wat de plant aan voeding heeft, is datgene wat u hem hebt gegeven. De plant staat in poreuze korrels van gebakken klei. De korrels slaan water op en geven dat geleidelijk af aan de wortels. Aan de waterstandmeter leest u af hoeveel de plant precies verbruikt.

Zeer gezond vanwege de extra zuurstof
Via de wortels tussen de kleikorrels halen hydroplanten extra CO2 uit de lucht. Dat is goed nieuws voor iedereen: de plant gedijt er goed bij, de mens ook. De mens ademt CO2 uit, de plant haalt het uit de lucht en geeft het weer af als zuurstof. Circulaire economie, weet u nog? De zuurstoftoevoer voor kantoormedewerkers is met planten optimaal.

Geen nieuwe potten meer nodig
Een aardeplant die het goed doet, heeft een steeds grotere sierpot nodig. De hydrocultuurplant niet. Wij leveren er stabilisatievoeding bij waardoor de plant mooi en gezond blijft, maar niet extreem groeit. U hoeft niet steeds nieuwe potten aan te schaffen.

Geen stress

Geen stress voor uw plant
Elke plant moet eens in de zoveel tijd worden omgeplant en dat betekent plantenstress. Want tijdens het verplanten gaan er veel haarworteltjes verloren. De plant kan daardoor moeite krijgen met haar stofwisseling, met de dood als gevolg.

Een schoon en zuiver systeem
Beestjes voelen zich thuis in potgrond, niet tussen hydrocultuurkorrels. Zo leven wortelaaltjes graag in potgrond en vanaf daar pakken zij de plantenwortel aan. Bij hydrocultuurplanten treft u dit soort beestjes niet aan en het houdt ook andere schimmels en bacteriën onder de duim.

Potgrond klinkt in, kleikorrels niet
Zodra de grond waarin de plant staat inklinkt, is er een nieuwe toplaag nodig.
Bij hydrocultuur hoeft dat niet, kleikorrels klinken niet in.

Geen verzuring
Tot slot kunnen kleikorrels niet verzuren, aarde kan dat wel. Verzuring is slecht voor de plant, die kan er zelfs dood aan gaan.

Wilt u meer informatie over interieurbeplanting op hydrocultuur?

VLM Hydrocultuur is een specialist. We leveren alles op het gebied van interieurbeplanting en geven u graag advies.

Bel met een van onze adviseurs: +31 (0)162 68 72 94.


VLM Hydrocultuur  |  Privacy  |  Algemene voorwaarden
Actilus webdesign