login nlende

Onze achtergrond

Historie
VLM Hydrocultuur is opgericht in 1989. Ad en Gerard Van Leeuwen, de eigenaren, begonnen hun kwekerij destijds met een kas van 6000 m². Naast een baan in de tuinbouw werkten zij daar op zaterdag en zondag. Was het nodig, dan hielpen familie en vrienden mee. Door steeds meer zelf te gaan telen, konden de broers geleidelijk aan uitbreiden om uiteindelijk fulltime voor de hydroteelt te gaan.

18 man sterk
De liefde voor planten is erg groot in Made. Elke plant die de kassen van VLM Hydrocultuur verlaat, heeft een diepgroene kleur en glanzende bladeren. Dat komt door de vakkundige zorg van een team dat uit 18 vakmannen en vakvrouwen bestaat. Iedereen die bij VLM werkt, is opgegroeid met de zorg voor planten en bloemen. Als kleintje liepen de meesten al achter pa, opa of oom aan.

Costa Rica, Guatemala en Florida
Met sommige internationale kwekerijen werken we al zolang samen dat we ze zijn gaan beschouwen als de vaste kern. We zitten geregeld in het buitenland om partijen te bekijken en we houden de trends bij. Is er veel vraag naar een bepaald assortiment, dan onderzoeken we of we dat samen met onze vaste leveranciers kunnen ontwikkelen.

Kwaliteitsnormen
We werken alleen met kwekers van wie we weten dat ze goede planten kweken.
Opgejaagde planten komen er bij ons niet in, dat verpest de kwaliteit. Tijdens de bezoeken aan leveranciers controleren we of zij de hoge kwaliteitsnormen van VLM Hydrocultuur nog steeds naleven.


VLM Hydrocultuur  |  Privacy  |  Algemene voorwaarden
Actilus webdesign