login nlende

Wat doet VLM Hydrocultuur voor het milieu?

Als iemand bij ons beweert dat we geven om het milieu en de maatschappij, dan is dat echt zo. We zijn begaan met onze planten, onze mensen en de planeet, kijk maar.
1. We gaan voor maximale biologische gewasbescherming

Planten hebben bij VLM Hydrocultuur een fantastisch leven. Dit vanwege de koesterende zorg van onze vakmensen en de keuze om onze gewassen met behulp van een natuurlijke vijand te beschermen. Kunnen we eronderuit, dan gebruiken we géén gewasbeschermingsmiddelen.
2. Fairtrade

We importeren al 25 jaar grondplanten uit onder andere Costa Rica, Guatemala en Florida. Ter plekke onderhouden we fijne relaties en we gaan er geregeld heen om het assortiment te bekijken. We zorgen goed voor onze leveranciers en zien erop toe dat zij hetzelfde doen voor de kleine tuinders met wie zij in hun land zaken doen.
3. We maken gebruik van afvalwarmte

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1989 gebruiken we de afvalwarmte van een energiecentrale in de buurt. Het is de schoonste manier van verwarmen. Via een stelsel van leidingen komt de warmte in de vorm van warm water bij ons bedrijf. De warmte wordt via een warmtewisselaar afgegeven aan ons verwarmingsnet.
4. We vangen regenwater op

We voeden onze planten met regenwater. Het regenwater dat op het kasdek valt, wordt opgevangen in silo's. Vanuit de silo's loopt het via een ingenieus systeem naar de planten.
5. MPS-gecertificeerd

VLM Hydrocultuur is MPS-gecertificeerd, wat bewijst dat we milieu en duurzaamheid serieus nemen. MPS staat voor: More Profitable Sustainability. Alle gegevens over hoe wij met ons bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn in te zien. 


6. Growstones

Naast de traditionele hydrokorrels maakt VLM Hydrocultuur ook gebruik van het substraat Growstones. Dit substraat is gemaakt van gerecycled glas dat volledig upcycleable en herbruikbaar is. Het past goed binnen de cradle to cradle gedachte, iets wat binnen VLM Hydrocultuur steeds belangrijker wordt. Meer informatie over deze Growstones kan u vinden achter de volgende link: Brochure Growstones

VLM Hydrocultuur  |  Privacy  |  Algemene voorwaarden
Actilus webdesign